Voetreflexologie

Onze voeten: ze dragen ons ons hele leven. We zijn ons zo weinig bewust hoe belangrijk ze zijn. Pas bij klachten gaan we ze zien, horen en voelen. Weinig mensen weten van de verbinding van de zenuwuiteinden en energiekanalen in de voeten, handen en oren en de connectie met de organen in ons lichaam.

In het oosten is men hier al millenia lang mee bekend en wordt reflexologie ingezet ter voorkoming van ziekten en als natuurlijk genezingsproces bij vele klachten:
Stress
Orgaanklachten en -ziekten.
Huidproblemen.
Hormoonklachten.
Klachten aan gewrichten en spieren.

Voetreflextherapie is een natuurlijke geneeswijze waarbij druk wordt uitgeoefend op bepaalde zones van de voeten. Door middel van deze drukpuntenmassage wordt het zelf genezend vermogen van het lichaam gestimuleerd en daarbij ook de energie- en bloeddoorstroming.
Tijdens deze massage worden vastgestelde drukpunten geactiveerd die, vanuit de voetreflexologie-therapie, refereren aan de organen aan onze organen.

De massage wordt gecombineerd met meridiaanreflexologie. Meridiaanreflexologie is een vorm van acupressuur, waarbij blokkades in de meridianen, de energiekanalen, worden opgeheven.

Op deze manier worden de Westerse en Oosterse wijsheid, kennis en vaardigheden van de voetreflexologie gecombineerd met verrassend positieve resultaten.

Hoe werkt een consult en een behandeling:
Als u de eerste keer in de praktijk komt, wordt een uitgebreide anamnese afgenomen. De klacht wordt geanalyseerd en er wordt een behandelplan opgesteld.

Daarna wordt u een heerlijk voetbad aangeboden van ca. 10 minuten, om zo optimaal mogelijk te ontspannen. Er volgt een heerlijke ontspannende massage.

Bij de 2e afspraak ligt het behandelplan klaar en wordt gestart met de therapeutische massages. Afhankelijk van de ernst van de klacht maken we een aantal afspraken, waarbij het doel is de klacht optimaal te verhelpen cq. te ondersteunen bij het genezingsproces.